Ο σύλλογος μας 2019-11-28T20:34:17+03:00

Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ισθμίας

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μια παρέα νέων από τα Ίσθμια με οικολογικές και πολιτιστικές ανησυχίες προχώρησαν στην ιδέα ίδρυσης ενός συλλόγου που θα βοηθούσε τον τόπο να αναδειχθεί. Οι εποχές ήταν προσοδοφόρες και ο σύλλογος αυτός ενδυναμώθηκε και μεγάλωσε.

Η προσοχή του συλλόγου ήταν πάντα στραμμένη στη νέα γενιά και σύντομα προχώρησε στη δημιουργία τμήματος παραδοσιακών χορών. Με τη συμβολή καταξιωμένων χοροδιδασκάλων, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου αντιπροσώπευσε τον τόπο μας, σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως Σκόπια, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία), αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων! Η μεγάλη επιτυχία του χορευτικού μας έδωσε μια καλή ευκαιρία ανάδειξης του τόπου, την οποία ο σύλλογος αξιοποίησε το 2002, δημιουργώντας το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Ανταποκρινόμενος στη δίψα των νέων της περιοχής για περισσότερες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ο σύλλογος δημιούργησε τμήματα μοντέρνων και ευρωπαϊκών χορών, μπαλέτου, ζωγραφικής, μουσικής και κατασκευών. Παράλληλα επέκτεινε το ενδιαφέρον των δραστηριοτήτων του και στον αθλητικό τομέα, δημιουργώντας τμήματα πολεμικών τεχνών, ρυθμικής γυμναστικής, γυμναστικής ενηλίκων και προγράμματα στίβου, που χαίρουν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό!

Έχοντας ως παρακαταθήκη το μέχρι τώρα έργο του συλλόγου, το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ως ευχάριστη υποχρέωση του τη συνέχιση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, καθώς και την ένταξη νέων. Αγκάθι στην προσπάθεια μας, είναι η αναστολή διάθεσης οικονομικών πόρων από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς, όπως κονδύλια στήριξης προς τη διεξαγωγή εκδηλώσεων κτλ. Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ισθμίας είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Στην προσπάθειά του να διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες και να δημιουργήσει νέες, χρειάζεται τη δική σας στήριξη, βοήθεια και προσφορά!

0+
Μέλη
0+
Δραστηριότητες ανά σεζόν